PP7 Gaftzeb / Bludge 7" releasepicknick


000506 kl. 12.00 - 15.00

Efter ett par månader av funderingar och oro var äntligen AkA´s femte släpp, vinylsingeln med PP7 Gaftzeb och BLUDGE, färdig för försäljning. För att rejält markera detta och kollektivt glädjas över det att arbetet gått bra anordnades en liten releasepicknick. Läroverksparken var en naturlig plats att placera den på.
Affischer med information om händelsen, samt överblivna skivomslag häftades upp runtom i stan. Konkurrensen om affischplatser var hård då Kullen arrangerade disco samma helg. Detta ledde till att några av AkA´s yngre affischerare tog till militanta och hårda metoder i arbetet, i sin ilska beskyllde de oss som inte slet ner discoaffischer för att vara borgerliga och oansvarstagande. En mycket berättigad kritik.
Till picknicken hade AkA köpt saft och kakor samt tagit med sig en kassettbandspelare, i den en kassett med PP7 / BLUDGE - spliten.
En filt breddes ut ovanpå vilken folket tog plats, fika och konverseration satte igång. Skivan granskades av nyfikna besökare. Under den första tiden, ca en och en halv timme, var det väl genomsnittligt cirka 15 personer som befann sig vid filten, folk dök upp och drog vidare efter ett tag, andra satt mest hela tiden. Sammanlagt var det väl under dagen runt 25 personer som besökte picknicken.
Efter att en del folk försvunnit och genomströmningen avtog greppade PP7 Gaftzeb gitarren och spelade några låtar, bland annat ackompanjerad av Operatör på industriell FM-device. Försök gjordes att även hetsa BLUDGE till någon form av framträdande, sin låga profil trogen avböjde de dock. Tråkigt nog var det bara cirka 10 personer kvar att beskåda den musikaliska delen, den dokumenterades iofs på Operatörs diktafon och det är inte omöjligt att fragment av den dyker upp någon gång i framtiden.
AkA kände sig efteråt fullt tillfredsställda med arrangemanget, stämningen hade varit någorlunda avslappnad och tolerant och besöksantalet var en uppgång efter förra releasepicknickens (AkA 01 - 03) fem besökare. Även många av besökarna uttryckte, både under och efter picknicken att de haft trevligt och uppskattade initiativet.
AkA sålde under dessa tre timmar 24 st skivor.


aka / aktiviteter

aka@akultur.org