AkA's Jesuscafé 010713 & 010714


"I Jesusbussens föredömliga anda erbjuder AkA under FFF ett alternativ till den hetsiga festivalkommersen och den söndersupna parkglädjen. Vi bjuder på bullar, kakor och thé i en rofylld och trygg miljö."

AkA's Jesuscaféflyer

Vårat Jesuscafé hade inget religiöst syfte, anledningen till att vi valde att kalla det för ett Jesuscafé var att konceptet till viss del hämtades från den så kallade Jesusbussen. De som är bekanta med Falu Folkmusik Festival (FFF) känner igen de frikyrkliga församlingarnas buss där de bjuder desillusionerade ungdomar på kaffe, kakor och värme. Ett beundransvärt jobb som behövs under den i övrigt fientliga festivalen. Tråkigt nog känner många skepsis inför Jesusbussen, först och främst för att det i samband med fikat predikas Jesus och att Jesuspapper prånglas ut. AkA ville göra något liknande, fast utan missionerandet. Idén till ett stationärt gratiscafé i Globens lokaler under två av festivalens dagar dök upp. Arbetsnamnet blev då AkA's Jesuscafé, ett namn som vi gillade och behöll. Caféet skulle vara gratis och billigast skulle det bli om vi bakade fikabröd själva. Kakor och bullar skulle också vara mjölk- och äggfria så att även allergiker och sådana med specifik kosthållning skulle vara välkomna.

Ungefär två veckor innan själva caféet började arbetet med att göra flyers, förutom en ren promotionflyer för Jesuscaféet började vi även på en kritisk A5 flyer i syfte att informera folk vilket äckligt fenomen FFF egentligen är.

Nästa sida


aka / aktiviteter

aka@akultur.org