Olydiga Människor "Subkultur kontra alternativkultur"


040412

AkA deltog på De Förtappades "Olydiga Människor" café under parollen "Subkultur kontra alternativkultur". Vår intention med kvällen var att förklara vår analys och påvisa den strukturella skillnaden mellan de två begreppen.
Staffan Fredelius inledde kvällen med att berätta om de erfarenheter och tankar han samlat på sig efter tio års Do-It-Yourselfande. Därefter tog Dusa vid med en föreläsning vilken försökte belysa den minimala skillnaden mellan en punk- och en Stureplansfylla samt förklara vilka drivkrafter som måste premieras och eftersträvas inom den alternativa scenen.
Tyvärr var vi för svaga för att hålla ordet så pass länge att vi hann förklara vår syn på saken innan en allmän, oåterkallelig och gapig diskussion hade brutit ut och fört ämnet in på andra spår. För vår del slutade kvällen i frustration och besvikelse då vi misslyckats med att föra fram våra tankar med vilka vi hoppats på att skapa en mer fokuserad och konfrontativ diskussion.

Vi hade dock samlat och kommenterat hela AkA´s historia i form av affischer, flyers, produktioner och memorabilia, denna utställning kanske tröstade någon stackars kalenderbitare trots kvällens övriga antiklimax.Staffan och Dusa talar
Besökare
AkA´s utställning
AkA´s utställning 2aka / aktiviteter

aka@akultur.org