AkA´s Våffelcafé 020712 & 020713


Med samma syfte som förra årets Jesuscafé anordnade AkA under Falun Folkmusik Festivals fredag- och lördagkväll ett alternativ för dem som inte lät sig luras.
Nu var även De Förtappades Café med på ett hörn och bistod bland annat med det ekonomiska, mycket välkommet då vi slapp plocka så mycket pengar ur egna plånböcker.

Förutom thé och hembakt bjöd vi i år även på våfflor med sylt och glass. Det var mycket uppskattat bland våra besökare och efterfrågan var stor. Så stor att vi i köket knappt fick tid över till annat än att grädda våfflor och baka bullar. Den gemytliga samvaron i köket och socialiserandet med gästerna vi hade tid till under förra sommarens café fick vi försaka. Trots att det var stressigare och mer isolerat kände vi oss mer nöjda med detta café än fjolårets.
Bortsett från en lite ringrostig start på fredagskvällen skötte vi våra sysslor med flinka fingrar och ett gott humör. Bland besökarna hade vi nu en större spridning vad gällde ålder och grupptillhörighet. Det var färre bekanta ansikten i år, vilket är glädjande och hoppfullt. Ser kurvorna likadana ut nästa år torde vi ha en mångfald som gör att vi utan att ljuga kan kalla arrangemanget folkligt. Något som (tvärtemot vad många går och i sin fantasi föreställer sig) vi skulle glädjas över.

Titta på bilder från Våffelcaféet.


aka / aktiviteter

aka@akultur.org