AkA's Jesuscafé 010713 & 010714


010712 Torsdag

Dagen innan caféets första dag samlades AkA nere i Globens kök, ingredienser till baket hade köpts och vår plan var att baka färdigt kakorna denna kväll och spara bullbaket till cafékvällarna så att gästerna skulle få luftiga och färska bullar.

Kolakakor och Kärleksdrömmar skulle bakas, efter lite trassel med att tolka recept satte vi igång. Allt gick bra fram tills det att kakorna skulle gräddas, ugnen blev aldrig varmare än 70°. När vi med temperaturvredets hjälp skulle kolla hur långt ugnen hade kommit slocknade taklamporna då ugnstemperaturen nåddes. De tändes igen då man vred upp till önskat gradantal. Detta var oerhört frustrerande och vi övervägde att lasta plåtarna med ogräddade kakor i en bil och köra hem allt till någon och grädda där. Vi talade med Tommy som kände huset och köket. Efter lite rotande i proppskåp och elcentraler fastslog han att en fas hade gått, ett snabbt proppbyte och allt funkade som det skulle.
Kraftigt försenade fick AkA sina kakor gräddade, relativt bra blev de också. Efter en sista genomgång inför morgondagen gick alla hem.

Föregående - Nästa


aka / aktiviteter / jesus

aka@akultur.org