Erik Aschan Zürcher
(Eric Asch an Surcher)

PRESENTATION
BIOGRAFI
DISKOGRAFI
BILDER
TEXTER
MP 3
KÖP SKIVOR
KONTAKT


NYHETER

Erik Aschan Zürcher är en på många sätt unik artist. En textförfattare som obeslöjat och ibland med en nästintill plågsam ärlighet besjunger sina tankar och känslor. En musiker med sinne för vackra melodier och en stor bredd i sitt uttryck. Vare sig han står ensam med sin gitarr eller kompas i rocksättning behåller Erik sin känsliga och vackra ton.
Mellan 1973 och 1986 gav han ut sex stycken LP´s, alla finansierade och utgivna av honom själv.

Trots, eller kanske på grund av, att Eriks artistskap hör till ett av de mer intressanta i svensk musikhistoria är det väldigt få som känner till honom. Kanske beror det på Eriks övertygade gör det själv-attityd eller att han väljer att vara ärlig istället för insmickrande i vad han sjunger om.
Att hela tiden jobba med att ge ut skivor som inte fick den uppmärksamhet de förtjänade var slitsamt. I början av 1990-talet övergav Erik sin skivproduktion och arbetet med att sprida sina skivor, istället flyttade han ut i naturen och under fyra år och åtta månaders tid bodde han i en hydda utanför Vreta Kloster.

I slutet på 90-talet, efter ett tioårigt uppehåll, återupptog Erik sitt musicerande. 2001 återutgav han i samarbete med AkA sin första LP från 1973. Han har sedan dess gett ut en kassett och EP som han delar tillsammans artisten pp7 gaftzeb. Erik har också flitigt spelat som gatumusikant och som trubadur på servicehus, krogar, privata fester och dylikt.
Just nu arbetar Erik med att ge ut en CD med nya låtar samt att fortsätta återutgivningen av sina gamla skivor.
Är du intresserad av att boka Erik som trubadur eller har en allmän undran så finner du hans adress och telefonnummer under "KONTAKT".

Har du synpunkter eller frågor angående hemsidan maila till dusa@akultur.org